Preskocit navigáciu

Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017


Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017

Dňa 19. mája 2017 pokračoval projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na školách. Súťaž stredoškolských družstiev sa tentokrát uskutočnila v priestoroch Gymnázia v Trebišove. Súťaže sa zúčastnilo 6 družstiev zložených zo študentov stredných škôl Košického samosprávneho kraja.

Súťažiaci sa museli popasovať s brannými a vojenskými disciplínami, ktoré pre nich pripravili profesionálni vojaci z 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov. Nechýbala prekážková dráha, kde súťažiaci museli preukázať svoju obratnosť a  rýchlosť, streľba z airsoftových zbraní, zdravotnícka príprava, ktorú hodnotili aj príslušníci Slovenského červeného kríža z Trebišova, topografia, či telesná príprava. Svoje vedomosti z vojenských dejín využili súťažiaci pri vedomostnom teste, ktorý pre nich pripravili príslušníci Personálneho úradu OS SR.

V prestávke sa súťažiacim ako aj všetkým, ktorí prišli svojich spolužiakov povzbudiť, predviedli príslušníci 21. zmpr pod velením čatára Róberta Rozgónyiho pri ukážke boja zblízka. Svoje umenie ukázali aj príslušníci Vojenskej polície so svojimi služobnými psami.

S disciplínami si napokon najlepšie poradili a víťazný vojenský guľáš po absolvovaní celej súťaže si vychutnávali študenti gymnázia zo Sobraniec, ktorí zvíťazili pred domácimi gymnazistami z Trebišova.   


Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017Projekt na podporu vlastenectva a brannej prípravy na stredných školách - KEMP 2017

Autor: npor. JUDr. Erik Vozár , Foto: Autor - Dátum: 23.05.2017
Čítanosť: 2650
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share