Preskocit navigáciu

Majstrovstvá OS SR v letnom biatlone


Majstrovstvá OS SR v letnom biatlone

Dňa 2. júna 2017 sa v priestoroch trebišovských kasární uskutočnil už tretí ročník Majstrovstiev Ozbrojených síl Slovenskej republiky v letnom biatlone, ktorý aj tento rok podporila Vojenská podporná nadácia. Zmena miesta konania podujatia, keď sa predchádzajúce ročníky uskutočnili vo vojenskom výcvikovom priestore Kamenica nad Cirochou, neznamenala zníženie úrovne podujatia. Práve naopak. Pre všetkých účastníkov bola pripravená novinka v podobe streľby z laserových pušiek, ktoré používajú aj biatlonisti.

Pre súťažiacich bol pripravený 900 metrový bežecký okruh, ktorý museli absolvovať celkovo päť krát. Medzi behom museli pretekári tak ako v klasickom biatlone absolvovať dve strelecké položky. Jednu v ľahu a druhú v stoji. Za každý nezasiahnutý terč čakalo na pretekára trestné kolo.

Aj tento rok medzi pretekárov zavítal bývalý reprezentant v biatlone rtn. Dušan Šimočko, ktorý sa tento krát nepostavil na štart ako súťažiaci, ale dohliadal na strelecké položky. Okrem toho dodával súťažiacim aj potrebnú dávku odvahy a nezabudol ich ani povzbudzovať.

Sme radi, že aj tento rok sme mohli zorganizovať toto vskutku zaujímavé podujatie. Letný biatlon je pre profesionálneho vojaka vhodným doplnkom prípravy, veď ide o skĺbenie vytrvalosti pri behu a sústredenia sa na streľbu po behu, uviedol po skončení preteku zástupca veliteľa 21. zmiešaného mechanizovaného práporu Trebišov major Martin Socha, ktorý aj odovzdal diplomy a ceny víťazom.

S nástrahami trate a streľbou si napokon medzi jednotlivcami najlepšie poradil kadet Jakub Nyéki z Akadémie ozbrojených síl z Liptovského Mikuláša. V kategórii družstiev sa víťazom stalo družstvo Akadémie ozbrojených síl z Liptovského Mikuláša v zložení nadporučík Roman Markovič, kadet Jakub Nyéki a kadet Dávid Slatkovský.

Celkové výsledky:
Jednotlivci:

1. miesto – kadet Jakub Nyéki (Akadémia ozbrojených síl)
2. miesto – nadporučík Roman Markovič (Akadémia ozbrojených síl)
3. miesto – kadet Dávid Slatkovský (Akadémia ozbrojených síl)

Družstvá:

1. miesto – Akadémia ozbrojených síl Liptovský Mikuláš
2. miesto – zmiešané družstvo samohybného delostreleckého oddielu Michalovce a 23. motorizovaného práporu Trebišov
3. miesto – prápor ISTAR Prešov.


Majstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatloneMajstrovstvá OS SR v letnom biatlone

Autor: npor. JUDr. Erik Vozár , Foto: 21.zmpr - Dátum: 09.06.2017
Čítanosť: 2159
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share