Preskocit navigáciu

Ukončenie prvého kurzu výcviku vojenskej autoškoly v Martine


Ukončenie prvého kurzu výcviku vojenskej autoškoly v Martine

V piatok 25. augusta 2023 sa v Základni výcviku a mobilizačného doplňovania Martin uskutočnil slávnostný nástup pri príležitosti ukončenia prvého kurzu výcviku vojenskej autoškoly na získanie vodičského oprávnenia skupiny „B“.

Slávnostného nástupu sa zúčastnil veliteľ pozemných síl OS SR generálmajor Ivan Pach a hlavní funkcionári základne. Veliteľ pozemných síl OS SR vo svojom príhovore zdôraznil, že počet frekventantov v prvom kurze neodzrkadľuje ambíciu Ozbrojených síl v dohľadnej dobe cvičiť väčší počet profesionálnych vojakov na funkcie vodičov aj na ostatné skupiny vodičského oprávnenia. Po absolvovaní výcviku na oprávnenie skupiny „B“ zaželal frekventantom výcviku k jeho ukončeniu s presvedčením, že vojenská služba a akvizícia novo zavádzanej techniky bude pre nich výzvou k rozšíreniu skupiny vodičského oprávnenia. Prvý kurz výcviku vojenskej autoškoly ukončilo desať profesionálnych vojakov Ozbrojených síl SR.

Záverečné skúšky z odbornej spôsobilosti budú vykonané skúšobným komisárom dopravného inšpektorátu OR PZ Martin. Kurz a praktický výcvik bol vykonávaný prednáškami v novo zrekonštruovaných učebniach s novo zabudovaným trenažérom. Praktické jazdy boli vykonávané na auto cvičisku nástupiska útvaru a následne na verejných komunikáciách posádky Martin. Niektoré obchodné spoločnosti zaoberajúce sa predajom a distribúciou poľnohospodárskej techniky prezentovali svoje portfólio - traktorov, ich technické a technologické parametre a ich využitie pre výcvik vojenskej autoškoly. Takýto druh techniky je bežne používaný v komerčných autoškolách po celej SR. Uvedenú aktivitu realizovali na podporu rozšírenia vozidlového parku vojenskej autoškoly. Získaním rezortnej spôsobilosti vykonávania výučby a praktického výcviku profesionálnych vojakov, vodičov vo vlastnej réžii dochádza k úspore finančných prostriedkov.


foto 1foto 1foto 1

Autor: ZaVaMD Martin , Foto: ZaVaMD Martin - Dátum: 04.09.2023
Čítanosť: 1154
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share