Preskocit navigáciu

Spoločne sme silnejší - 20. výročie vstupu do NATO v posádke Trenčín


Spoločne sme silnejší - 20. výročie vstupu do NATO v posádke Trenčín

Útvary ozbrojených síl posádky Trenčín zorganizovali dňa 5. apríla 2024 športový deň pri príležitosti 20. výročia vstupu Slovenskej republiky do NATO.

Veliteľ posádky Trenčín generálmajor Martin Stoklasa vo svojom príhovore pripomenul dôležitosť vstupu do Aliancie a vyzdvihol útvary posádky Trenčín, ktoré rozhodujúcou mierou spoločne prispievajú do operácií a štruktúr NATO.

Športového dňa sa zúčastnilo takmer 600 profesionálnych vojakov a civilných zamestnancov z posádky Trenčín: Veliteľstvo pozemných síl, Sily pre špeciálne operácie, Brigáda spoločnej podpory, Vojenská polícia, COE EOD NATO, 4. pluk logistiky, 6. spojovací pluk, Úrad centrálnej logistiky, Vojenské športové centrum/oddiel Dukla Trenčín, Prápor podpory velenia, 41. a 42. zásobovacia základňa.

Vojaci a zamestnanci mali možnosť zvyšovať svoju fyzickú pripravenosť v disciplínach ako plávanie, turistický pochod, hokej, cykloturistika, florbal, squash, bowling, stolný tenis, bedminton a štafetový beh zmiešaných tímov na symbolických 20 km – 20.výročie vstupu do NATO.

Dňa 29. marca 2024 uplynulo 20 rokov, kedy sa Slovenská republika stala plnoprávnym členom najväčšej a najvplyvnejšej obrannej organizácie. Vztýčením štátnej vlajky Slovenskej republiky na Veliteľstve NATO v Bruseli, vyvrcholil dlhoročný proces, ktorým sa Slovenská republika zaradila medzi členské štáty Aliancie, ktoré sa zaviazali chrániť slobodu a bezpečnosť svojich členov politickými a vojenskými prostriedkami.


Spoločne sme silnejší - 20. výročie vstupu do NATO v posádke TrenčínSpoločne sme silnejší - 20. výročie vstupu do NATO v posádke TrenčínSpoločne sme silnejší - 20. výročie vstupu do NATO v posádke TrenčínSpoločne sme silnejší - 20. výročie vstupu do NATO v posádke TrenčínSpoločne sme silnejší - 20. výročie vstupu do NATO v posádke TrenčínSpoločne sme silnejší - 20. výročie vstupu do NATO v posádke TrenčínSpoločne sme silnejší - 20. výročie vstupu do NATO v posádke TrenčínSpoločne sme silnejší - 20. výročie vstupu do NATO v posádke Trenčín

Autor: Sek vel.PS , Foto: Ing. Peter Sobek - Dátum: 05.04.2024
Čítanosť: 1138
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share